ESGAZ, Uygun Olmayan Bacaları Tespit Ediyor

ESGAZ, Uygun Olmayan Bacaları Tespit Ediyor

Verimli doğalgaz kullanımı için Eskişehir genelinde baca kontrolüne başlayan ESGAZ, konut ve işyerleri için hermatik bacalara geçilmesini zorunlu kılıyor.

Doğalgaz zehirlenmelerini önlemek ve kaza riskini en aza indirmek için doğalgaz cihaz, baca ve menfezlerini kontrol etmeye başlayan ESGAZ, herhangi bir aksi durum tespit edildiğinde abonelerin gaz arzını durdurabilecek.

Özellikle tesisatlarda meydana gelen ve ölümcül sonuçlar doğurabilecek olan karbonmonoksit sızıntısının ciddi bir sorun olduğunu aktaran yetkililer, konut ve işyerlerindeki uygunsuzluğu tespit ettikten sonra abonelere 45 günlük bir süre tanıyacaklar. Bu süre içerisinde doğalgaz tesisatını yenileyen aboneler ESGAZ’a başvurup yeni doğalgaz projesini onaylatabilecek.

ESGAZ’ın gerçekleştirdiği rutin kontroller, tüm abonelerin can ve mal güvenliğini öncelik alarak aynı zamanda enerji tasarrufuna da büyük ölçekte katkı sağlıyor. Kurallara uygun kullanıldığında doğal gaz en güvenli enerji kaynağı olarak değerlendiriliyor.

Özellikle yaz başlangıcında yetkili firmalara başvurarak tesissatınızı yenilemek, gaz sızıntılarına karşı önlem almak kış için size büyük bir konfor sağlayacaktır. Kullandığınız kombi, soba, şofben vb. cihazların yıllık bakımlarını sertifika sahibi, güvenilir firmalara yaptırabilirsiniz.